Ni var här! Vad roligt det var att se er alla på riktigt! Och så festligt att få fira mässa med er som inledning , i Gårdstånga kyrka. Alla vi ledare var där och de unga ledarna Julia, Towe och Lovisa som kommer att vara med också i sommar så klart, visade vägen både i och utanför kyrkan. Det är ju inte den kyrkan som ni kommer att konfirmeras i, men det är ju inte fel att få se lite olika "rum", nu när ni har börjat ert gudstjänst-gående. Att den andra konfa-gruppen i Flyinge som har film som sin profil också var där, gjorde det hela till en stor manifestation för framtidstro pch hopp! Ni är ju framtiden!

I snabb takt förflyttade vi oss sedan till församlingshemmet i Flyinge, där kyrkfika blandades med information och presentation. Vi ville ju att ni skulle få så mycket med er, som möjligt och det mesta av det som sades finns även i det häfte som ligger i konfa-väskan. Konfa-väskan ja, den innehåller sånt som vi ska använda på träffarna och på lägret. Så ta med den och framförallt, titta i materialet och gör er bekanta med böckerna!

Pernilla berättade om sig och sitt och allt som hör häst- och ridningen till. När det var dags att ta sig till Kungsgården, så var hon också självklart ciceron. Men den som visade runt oss var Kungsgårdens egen bibliotekarie och historiekunniga Camilla (tror jag att hon heter). Vi fick se hingststallet, stostallet, täckta banan, körstallet (där era hästar ska bo) och vagnslidret. Vädret var underbart och vi fick se ridbanorna, Kastanjegården och Melonbanan där Breeders tävlingarna samtidigt hölls.

Lunchen serverades i Restaurangen och som avslutning på dagen besökte vi elevhemmet, där vi ska bo i sommar. Nu under läsåret bor det elever där som går på de olika utbildningsprogrammen knutna till Flyinge.

Vi sa hej då, i solens sken och hoppas att alla ser fram emot decemberträffen!

 

Vi brukar kunna bjuda på halt väglag och ett snöigt Flyinge, när det är dags för decemberträffen, men inte i år! I stället var det ganska varmt i solen, fåglar som vägrar flytta söderut och stora knoppar på buskar och träd. Konstigt, men inte helt fel ändå!

Ni kom nästan allihop och det var hur trevligt som helst att se er igen och en del för första gången. En grupp-hälsning skickar vi till er två som inte kunde vara med!

Ledar-gänget fanns på plats med Pernilla, mig Terese och Julia, Lovisa, Towe, Emelie och Ippa. De höll i lekpasset och fixade köket. Toppen!

Efter en runda med information och uppdatering, fick ni träffa Ted Velander, fälttävlans-tränaren i sommar (tillika Pernillas make!) och deras dotter Ella-Filippa som är vår voltige-stjärna och också ung ledare i sommar! Hon visade inspirerande film från sina tävlingar i höst.  

Temat för dagens aktiviteter var så klart "Jesus födelse". Inte så konstigt i advents- och juletid, eller hur? Lite julpyssel, julberättelse och julsång skapade den rätta stämningen och lunchen då? Jo, den bestod av pizza och kladdkaka. Kanske inte helt jullikt, men vaddå!

Alldeles för snabbt gick tiden och vips var klockan 15 och ni åkte hem igen, var och en till sitt.

Vi önskar er alla EN GOD OCH VÄLSIGNAD JULETID, ETT HÄRLIGT JULLOV OCH ETT GOTT NYTT ÅR 2015!

 

Så fick vi vara tillsammans igen! Ni som träffats tre gånger nu och talas vid ibland på de olika plattformarna, känner varandra lite - det märks och det gläder oss ledare!

Vi startade dagen  i Holmby kyrka som ju är er blivande konfirmationskyrka. Det har nog inte någon missat! Där blev det en gudstjänst som präglades väldigt mycket av barngrupperna vi har i församlingen. De var inte så många som de brukar vara (kanske var de bortresta eller hade annat för sig) men de sjöng glada sånger som de övat på och vi hade som tema "allt vad ni vill att andra ska göra för er det ska ni också göra för dem!" En klart användbart bibelmening!

Sedan tog ni er till församlingshemmet, där ledarna dukade fram lite fika och ni fick mingla tills Pernilla och två av sommarens tränare samlade er. Det var Nina Wimander och Marie Kahrle som gästade oss och berättade om sina dicipliner, dressyr och körning. Massor av goda råd och frågan var fri! 

Man behöver ju äta mellan varven och idag hade vi hamburgare på menyn, med glass till efterrätt.

Tyckte ni att det var mycket information? Vänta då bara till majmötet och brevet hem i brevlådan! DÅ ska ni se på mycket information! För då kommer packlistor och Flyingepolicy och annat stort och smått som ni behöver veta innan lägret. så håll utkik i brevlådan och här på hemsidan!

Lite lek hade Julia, Towe, Ippa och Emelie i ledarlaget förberett och ni fick lite annat att tänka på en stund.

Avslutningsvis påmindes ni om att påsken snart är här och ni fick fyra små bilder att ta med hem. Fyra bilder - fyra "stationer" under Jesus påskvecka som ju ligger till grund för den påsk vi firar fortfarande. Ni som inte var här och fick de bilderna, kan titta i brevlådan precis innan påsken!

Det är klokt vad tiden gick fort och när det var dags att säga hej då, kändes det som alldeles nyss ni kom. Vi hörs igen och alla vi ledare önskar er en bra tid fram till påsken och då...ett härligt lov och en Glad Påsk!

Ja! Ni var här i Flyinge på den fjärde och sista träffen innan lägret! Det var gott att först samlas till ungdomsgudstjänst i er blivande konfirmationskyrka, Holmby kyrka. Att vi har varit med om gemensam gudstjänst med nattvard betyder en del sedan i sommar när vi pratar om de upplevelser ni har av gudstänster hemma under året. Simon som var trubadur för dagen med låtar av Afzelius och Wihje på repertoaren, visst var han bra! Och att han spelade akustiskt, liksom vår kantor Bengt på pianot, var helt perfekt eftersom vi fick elavbrott i hela kyrkan lagom till kl 11. Det enda vi missad pga det var klockringningen.

 

Sedan tog Pernilla och ledartjejerna hand om er nere i stallet på Kungsgården. Ni fick berättat och visat allt som tänkas kan och jag hoppas att ni ställde alla frågor ni hade.

 

Lunch och gemenskap är vikatigt! Korv med bröd och kaka till efterrätt samt att prata, prata, prata med varandra - det märks att ni har funnit varandra och det är ju en fördel sedan när vi ses på lägret!

 

Ni gjorde box-skyltarna som kommer att finnas inplastade och på plats när ni checkar in den 22e. Ni fick också lämna önskemål om vem ni vill dela rum med. NI kommer att bo två och två och byter bara om det finns särskild anledning.

 

Ja, det var härligt att se er och ha nu fina skolavslutningar även om jag vet att det är mycket att göra! Och börja sommarlovet med att vila, även om uppladdningen inför våra två veckor tillsammans innbär visst upptempo!

 

Vi ses snart!